Een goed begin van de dag
Advertentie

Ontbijttips voor kinderen

Ontbijttips voor kinderen

 Word u er ook weleens moedeloos van? Altijd maar tegen de kinderen te moeten zeggen dat ze s ’morgens goed moeten eten en dat ze vooral voldoende eten voor ze de deur uit gaan?
Vooral voor kinderen geld dat ze veel voedingsstoffen nodig hebben om de dag door te komen en zeker aan het begin van de dag is dat belangrijk. Na een nacht slapen is de voorraad energie uitgeput en moet er voldoende bijgetankt worden om goed van start te gaan.
Wat moet je ze niet laten eten? Sowieso geen producten met een hoog suiker gehalte zoals zoete broodjes of een donut, suiker geen even een piek aan brandstof maar na een uurtje hebben ze weer honger wat nog meer snoepen in de hand werkt. Het is belangrijk om net als bij andere maaltijden goed te variëren, probeer daarom altijd wat uit de volgende lijst te geven: Fruit, Groenten, Granen (volkoren), Eiwitten (vleeswaren, eieren) en zuivelproducten (melk of yoghurt)

Om een paar ideeën op te doen hier wat tips:

Gekookt ei
Pannekoeken (volkoren)
Melk met ontbijtengranen en gedroogd fruit (koud of warm)
Brood met magere vleeswaren
Yoghurt met verse vruchten en noten
Fruit smoothie (banaan, sinaasappel en aardbeien in een blender)

En bij haast:
Yoghurt met fruit
Vers fruit
Volkoren muffin
Een mix van noten en gedroogde vruchten.

Als u altijd een paar porties klaar heeft staan in de koelkast grijpt u nooit mis als u of uw kind te laat uit bed komt en geen tijd heeft om te ontbijten